OKU-YORUM YAZI-YORUM PROJESİ BAŞLADI

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce "sosyal bilimler liseleri"nde öğrenim gören öğrencilerin eleştirel okuma ve yaratıcı yazarlık alanlarında aktif faaliyet gösterebilecekleri proje olan "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi okulumuzda uygulamaya başlandı.

17.10.2022 tarihinde "Oku-yorum, Yazı-yorum " projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ümit ÇELİK ve Abdulkadir KOÇ tarafından katılımcı öğrencilere kitap tanıtımı yapıldı ve eleştirel okuma hakkında bilgi verildi. "Kültür ve Dil" (Mehmet Kaplan) adlı deneme kitabıyla "Felatun Bey ile Rakım Efendi" (Ahmet Mithat) adlı romanın tanıtımı yapıldı.

Etkinliğin ikinci bölümünde "dört kalem okuma yöntemi" eğitimi yapıldı. Bu yöntemle okuma ve anlama becerilerinin etkin kullanımı amaçlanmış ve bu yöntemin, eleştirel okuma becerisi için önemi vurgulanmıştır.

08-12-202208-12-202208-12-2022

Yayın: 08.12.2022 - Güncelleme: 08.12.2022 11:47 - Görüntülenme: 328