Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ve 7 ilin katılımıyla gerçekleşen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 7 İl Çevrim İçi eTwinning Çalıştayı, 6 Ocak 2025 Pazartesi günü başladı. Çanakkale, Ardahan, Artvin, Erzincan, Gümüşhane, İstanbul ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortaklaşa organize ettiği çalıştayda, onlarca öğretmen bir araya geldi.
Çalıştayda, eTwinning platformunun eğitimde yaşanan dönüşüme katkıları ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ndeki rolü masaya yatırıldı. Çalıştay boyunca öğretmenler, eTwinning platformunun sunduğu imkanlar, proje geliştirme süreçleri ve başarılı proje örnekleri hakkında detaylı bilgiler aldılar. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında eTwinning projelerinin nasıl daha etkili hale getirileceği konusunda da önemli tartışmalar yapıldı.
Çalıştayın devamında, eTwinning il koordinatörleri Pınar ALTUNCU, Ahmet Sait AKTEN, Filiz ÖZDEN, Tuğçe YARICI, Funda Kuvvet YILMAZ, Serdar TUNA, Hediye TAŞKIN ve Özkan SEYREK moderatörlüğünde, öğretmenler, kalite etiketi, Erasmus+ gibi konularda bilgi sahibi olacak ve proje pazarında yeni fikirler ürettiler.
7 Ocak Salı günü, katılımcılar "Kalite Etiketi Değerlendirme Kriterleri-Özel Ödüller, eTwinning’ten ve Erasmus’a" konulu oturumlarla bilgi sahibi oldular. Bu oturumda, başarılı bir eTwinning projesinin nasıl oluşturulacağı, kalite etiketi almak için nelere dikkat edilmesi gerektiği ve Erasmus+ programıyla eTwinning projelerinin nasıl desteklenebileceği gibi konular ele alındı.
8 Ocak Çarşamba günü ise "eTwinning Projelerinde Maarif Modeli Öğretim Programları Becerileri ve Kapsayıcılık Uygulamaları, Dijital Yeterlilik çerçevesinde Scientix STEM eTwinning Projeleri" başlıklı oturumlarla devam etti. Öğretmenler, projelerinde milli eğitim programlarını nasıl uygulayacakları, dijital becerileri nasıl geliştirecekleri ve STEM alanında başarılı projeler nasıl oluşturacakları konularında bilgi edindiler.
Çalıştayın son bölümünde ise öğretmenler, gruplar halinde bir araya gelerek "Proje Pazarı eTwinning Projeleri Yazımı" etkinliğine katıldılar.
Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi olarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 7 İl Çevrim İçi eTwinning Çalıştayı'na öğretmenlerimiz yoğun katılım gösterdiler. Okulumuz öğretmenlerinden Hilal Alkan, Aybüke Cesur, Derya Nur Küçüköner, Hakan Gülbayrak, Elif Zaman, Öznur Göktaş, Melike Atalay, Fazilet Şahin ve Feyzanur Akkuş, bu önemli etkinliğe katılarak okulumuzu başarıyla temsil ettiler.
Çalıştay boyunca öğretmenlerimiz, eTwinning platformunun sunduğu imkanlar, proje geliştirme süreçleri ve başarılı proje örnekleri hakkında detaylı bilgiler aldılar. Özellikle "Kalite Etiketi Değerlendirme Kriterleri-Özel Ödüller, eTwinning’ten ve Erasmus’a" ve "eTwinning Projelerinde Maarif Modeli Öğretim Programları Becerileri ve Kapsayıcılık Uygulamaları, Dijital Yeterlilik çerçevesinde Scientix STEM eTwinning Projeleri” konularındaki eğitimler, öğretmenlerimize büyük fayda sağladı.
Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi olarak, eTwinning platformunu kullanarak öğrencilerimizin; farklı kültürlerden öğrencilerle etkileşim kurarak, dünyaya açılan bir bakış açısı kazanmalarını, kritik düşünme, problem çözme, iletişim ve iş birliği gibi becerilerini geliştirmelerini, teknolojileri etkin bir şekilde kullanarak öğrenmelerini, yeni fikirler üretmelerini ve projeler geliştirmelerini hedefliyoruz.
Okulumuz İngilizce Öğretmeni ve Gümüşhane eTwinning İl Koordinatörü Funda Kuvvet YILMAZ, öğretmen arkadaşlarımızın bu önemli çalışmaya katılarak okulumuzu temsil etmelerinden büyük gurur duyuyoruz. Öğrencilerimize daha iyi bir eğitim sunmak için gösterdikleri çabalardan dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederiz, dedi.
Adres:
İNÖNÜ MAH. AYDIN DOĞAN KÜME EVLERİ NO 16 MERKEZ / GÜMÜŞHANE
Telefon
456 213 13 14