Kas

Okulun Kalbi Kütüphanemiz Projesi kapsamında okulumuz kütüphanesinde müzikli kitap okuması yapıldı.

Ara

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce "sosyal bilimler liseleri"nde öğrenim gören öğrencilerin eleştirel okuma ve yaratıcı yazarlık alanlarında aktif faaliyet gösterebilecekleri proje olan "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi okulumuzda uygulamaya başlandı.

"Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi kapsamında okulumuzda faaliyetler başladı

Okulumuz 11-A sınıfı öğrencisi Zehranur ÇELİK il ikinci oldu

Kas

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99.yıldönümü düzenlenen çeşitli programlara okul olarak katıldı.

Ekm

13.10.2022 tarihinde saat 10:00'da 13 Ekim Dünya Afet ve Risklerin Azaltılması Günü kapsamında  "Deprem Anı ve Deprem Tahliyesi" tatbikatı gerçekleştirildi.

Ekm

5 eKİM 2022 Çarşamba günü 11. ve 12.sınıf velilerimizle "YKS 2023 Süreci Hakkında Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

Ekm

Okulumuza 100 kişilik konferans salonu yapılıyor.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle buluştu.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda Nalan Demir rehberliğinde yürütülen "Video Diary" adlı eTwinning projesi, Ulusal Destek Servisi tarafından "pedagojik yenilik, eğitim programı ile uyum, ortak okullar arası işbirliği, teknoloji kullanımı, sonuçlar, etki ve belgelendirme" kriterlerine göre değerlendirilmesi sonucu Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca öğrenci görünürlülüğünün belirgin olması ve öğrenci merkezli aktivitelerden ötürü de projeye dahil olan öğrencilere "Öğrenci Kalite Etiketi"(Pupil Quality Label) verilmiş olup, söz konusu belgeler Okul Müdürü Hamit Tanış ve Müdür Başyardımcısı Yusuf Koç tarafından öğrencilere takdim edilmiştir.

Tem

2022-2023 Eğitim öğretim yılında okulumuzu tercih etmeniz için bizi biz yapan değerlerimizi görmeniz için resime tıklayınız

05-07-2022

Haz

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen Erasmus projesi kapsamında okulumuz 11. Sınıf öğrencileri Beyza Bilgiç ve Melih Buğra Başer,10. sınıf Öğrencisi Semanur Turan, 9. Sınıf öğrencileri Berra Şener, Şevval Erbaş ve Metehan Durmuşoğlu, okulumuz İngilizce Öğretmeni Nalan DEMİR ve il Milli eğitim Müdürlüğü  Arge Birimi personeli Pınar KALYON eşliğinde 05 -17 Haziran 2022 tarihleri arasında   Polonya'nın Jaworzno Kasabasında Liseum Ogolnoksztalcace öğrenci hareketliliğini gerçekleştirdi.

Daha önce de eTwining projelerinde proje ortağı olan iki okulun öğrencileri yüz yüze tanışma fırsatı buldular. Liseum Ogolnoksztalcaceim okulu ev sahipliğinde iki hafta boyunca İngilizce, matematik, biyoloji, fizik, kimya beden eğitimi, tarih derslerine ve okulda düzenlenen etkinliklere katıldılar.

İngilizce dil konuşma becerilerini geliştirme ve pratik yapma imkânı bulan Türk ve Polonyalı öğrenciler, kendi ülkelerinin kültürel ve tarihi mekânlarını, yemeklerini tanıtarak kültürler arası aktarım sağladı.

Haz

2021-2022 Eğitim öğretim yılı sosyal etkinlikler çerçevesinde okulumuz öğrencilerine yönelik  Müdür Yardımcısı Fazlı ŞİMŞEK, Matematik Öğretmeni Melek KULLUKÇU ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yakup ER refakatlerinde 18-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ankara, Bolu, Nevşehir ve Aksaray illerine eğitim ve kültür amaçlı öğrenci gezisi düzenlendi. Gezi düzenlenen illerin tarihi ve turistik yerlerine yapılan ziyarete okulumuzun değişik şubelerinden 36 öğrenci katıldı.

Haz

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Abdulkadir KOÇ tarafından hazırlanan "Eskişehir Sohbetleri" adlı projenin uygulanması tamamlandı.22 Mayıs Pazar günü İlimiz Süleymaniye Mahallesinde bulunan Ulu Caminin avlusunda Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyelerinin katılımıyla Nasreddin Hoca Bize ne Anlatıyor adlı açık ders uygulaması ,Hat sanatı ve Ebru çalışması yapıldı. 29 Mayıs Pazar günü ise Gümüşhane Üniversitesi Öğretim üyelerinin ve İl Müftüsünün katılımıyla "Gençlik ve Popüler Kültür" konusunda sohbet ortamında açık ders ve sanat etkinliği yapıldı. Okulumuz değişik şubelerinden 80 öğrencinin ve öğretmenlerimizin katıldığı etkinlikte öğrencilere yemek ikramı yapıldı ve program sonunda katılımcılar tarihi Süleymaniye Mahallesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Haz

2020-2021 eğitim öğretim yılında okulumuzda yürütülen eTwinning projelerinin "pedagojik yenilik, eğitim programı ile uyum, ortak okullar arası işbirliği, teknoloji kullanımı, sonuçlar, etki ve belgelendirme" kriterlerine göre değerlendirilerek aldığı Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri 30.05.2022 Pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan törenle takdim edildi.  Öğretmenlerimiz Elif Zaman "İki Kardelen: Jane Eyre ve Çalıkuşu" isimli projesi ile Ulusal Kalite Etiketi; Nalan Demir "Media Studies" projesi ile Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiş ve okulumuz adına düzenlenen Avrupa Kalite Etiketi Levhası ise Okul Müdür Başyardımcımız Yusuf Koç'a takdim edilmiştir.