Nis

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı" kapsamında, "Cengiz Aytmatov Okul Paneli" okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Nis

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce yürütülen “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projenin ikinci aşaması olan "yazar buluşmaları" kapsamında Gümüşhane Defterdarı ve Yazar Vedat AKILLI öğrencilerimizle buluştu.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda kompozisyon dalında okulumuz öğrencilerinden iki derece...

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle program yapıldı.

2023 YKS de ilk 50 bine giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz

Haz

9 Soruda okulumuzu daha iyi tanıyacaksınız. Daha fazla ayrıntılı bilgiler için bizleri web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz

Tem

Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinde “Kariyer Günleri Etkinlikleri”  düzenlendi.

Tem

Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesine "Atatürk Kitaplığı" açılışı nedeniyle program düzenlendi.

Haz

Okulumuz 10 D sınıfı öğrencilerinin katılımıyla yürütülen Türkiye-İtalya-Polonya ortaklı “Persuadenglish” projesinde, yapılan çevrimiçi ortak panel oturumuyla sona gelindi.

Medyada kullanılan ikna tekniklerinin öğrenimini ve İngilizceyi günlük hayatta kullanma becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen projede öğrencilerimiz, Gümüşhane Üniversitesinden Süleyman DEMİR’in katıldığı webinar ile ikna tekniklerini öğrendi; bu teknikleri kullanarak kendi ürünlerini tasarlayarak reklamlar hazırladı; tekniklerin açıklamalarını ve örneklerini içeren ortak bir ekitap oluşturdu ve son olarak da düzenlenen çevrimiçi panel ile bu teknikleri sundular. Yapılan çalışmaların paylaşıldığı padlete aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.

Haz

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 31.03.2023 tarih ve 73458870 sayılı yazıları gereği okulumuzda “Okulda iyilik Var” faaliyetleri kapsamında 2023 Nisan ve Mayıs aylarında okulumuzda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri tarafından iyilik faaliyetleri gerçekleştirildi.

Ara

Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında proje ekibi Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesindeki derse katıldı.

Ara

"Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında proje ekibi Felsefe ve Edebiyat Zümreleriyle Mehmet Kaplan'ın "Kültür ve Dil" kitabını konuştu.

Öğrencilerimiz Yazar Yücel ÖZTÜRK'le buluştu.